no woman no cry


Fototips

OBS: DETTA HAR JAG HITTAT HOS FOKIS.SE!

Dags för ett litet fototips! ♥ Jag har aldrig skrivit fototips i min blogg förut, men eftersom att jag har lärt mig massor om fotografering sedan jag köpte min systemkamera, så tycker jag att det är dags att jag delar med mig av någonting viktigt som jag har lärt mig; nämligen hur man kontrollerar skärpedjupet i fotografering.

Det är många läsare som har frågat mig hur man ska fotografera så att bakgrunden och förgrunden blir oskarp. Jag är medveten om att många av er redan har den kunskapen, men den här guiden är till för alla som inte vet. :)

Att anpassa skärpedjupet i ett foto kan vara viktigt för att bilden ska uppnå önskat uttryck. Detta kan enkelt styras genom att ställa in bländartalet på kameran. Med ett lågt bländartal skapas ett kort skärpedjup som är perfekt till att framhäva huvudmotivet och göra bakgrunden oskarp. Om man vill ha ett långt skärpedjup, där allting i bilden blir så skarpt som möjligt, så ska man istället använda ett högt bländartal, t.ex F16 eller F22.

 

 


Så här gör ni:

1. Börja med att ställa in kameran så att ni har kontroll över kamerans bländare (F-talet). För att få kontroll över bländaren, vrid funktionsratten till ”AV” om ni har en Canon. Om ni har en Nikon så vrider ni ratten till ”A”.

2. Ställ in önskat bländarvärde. Använd ett lågt tal om ni vill ha oskarp bakgrund / förgrund. Använd ett högt tal om ni vill att allting i bilden ska vara skarpt.

 

 

 

 

 

Exempelbilder:

Som sagt: Ett högt bländartal ger stort skärpedjup, och ett lägre tal ger ger kort skärpedjup. I bilden ovanför hamnar alla föremålen i fokus, men i bilden nedanför så ville jag att endast klockan och parfymflaskan skulle hamna i fokus. Därför valde jag lägsta möjliga bländare.

Samma sak gäller på exemplet nedanför.

Hur pass låg bländare ni kan använda beror också på vilket objektiv ni har.

Jag hoppas att detta var till hjälp för alla er som ville veta hur man gör. Jag vet att det kan kännas ”komplicerat” i början, men när man väl har lärt sig så är det lika lätt som att andas. ♥


KÄRLEK TILL ER!


5 gånger och jag saknar dig såååååå

saknar dig även om jag en gång hatade dig och ville att du skulle ut.

cola, godis & kladdkaka

Livet alltså! Har precis cyklat med filippa där back på pakethållaren till konsum och handlat mys till kvällen! (och till nu!) Det var ju film idag i skolan och vi såg "bläckhjärta", den var väll sådär, hade inget jävla godis heller. ingen dricka heller. Man blev bara lite suktad när alla andra satt och åt. Men jag ville inte gå själv till konsum på rasten så det blev inget godis för mig inte! Mamma kommer hem med godis till mig också, hehe. FY MIG! Klara var sjuk idag med så jag va med jenny & tekla en del :D Ska snart ringa klara och prata lite med henne. Sen ska jag bara svulla! KRAM

outfit

Dagens outfit//tröja//cubus//skinntights//ginatricot//

DAGENS OUTFIT

TRÖJA//LAGER 157//JEANS//CUBUS//

BILD BOMB!

TOG MIG EN TIMMA ATT GÖRA DETTA INLÄGG! :O

kladdkaka


Hejsan! Kladdkakan står i ugnen och snart kommer mamma hem med vispgrädde. Har nämligen bakat en kladdkaka som tagit hela eftermiddagen att göra..! Ikväll är det idol, innan ska jag ha en dejt med duschen och prata med klara. Vi hörs!


Svar

Mimmi om:
Vart har du köpt parfymerna? :o
SV: Star nature har jag köpt på ullared och calvin klein har jag fått av min pappa som han har köpt i utlandet någonstans.


BUSAN & PLUTTEN

VILA I FRID ÄLSKLINGAR. <3 ÄLSKAR DIG LURVEN! <3

plus i kassan

Få pengar för att du blir medlem på sidor, handlar saker eller ärver! Jag har 45 kronor att ta ut och jag blev medlem för 2 min sen, kan verkligen rekommendera! :) LÄNK LÅNGT NER I SIDAN AV BLOGGEN!

DAGENS OUTFIT

SPARKDRÄKT IFRÅN GINA TRICOT. Nice skoloutfit asså! Kan verkligen rekommendera för en dag i skolan!

ROLLING IN THE DEEP

hejhej! Har precis ätit upp min middag, sitter och fixar till bloggen litegrann, har redigerat bilder & lyssnat på musik. Klara var sjuk idag så jag var med filippa då, hoppas klara kommer imorgon! På fredag blir det mys i skolan somsakt, fast det är nice ju!

VILKEN HEADER?

Om jag ska säga hur jag tycker så tycker jag andra bilden är bäst men vad tycker ni? :)
update: Jag använder andra bilden sålänge!

fotograf outfit


se en ljus framtid


överallt i hela världen


man kan vara vacker inombords

fin................:D

favoriter

Björn axel tools platt & lock-tång// värmeskyddd// Pro dryer 1600 OBH nordica hårblås.
Calvin klein & star nature (tuggummi & sockervadds lukt).

boots


c:

Sitter och äter svampbob kakor. c: Har pluggat och har bara en läxa kvar, inte alls många läxor i veckan! Igår fick vi reda på att på fredag ska alla 7:or se på film i matsalen och ta med godis och läsk eller vad man nu vill ta med, bara för att alla lärare tyckte att det blev en bra start för vi, sjuorna. Hörs senare.

2 bilder ifrån kulturnatten

Mr. Pink som han kallades för.

morgondagens outfit

tröja//newyorker,ny//linne (som inte syns)//H&M//jeans//cubus//
Bruna bootsen hitta jag i mammas gaderob igår och blev kär. Användes idag men imorgon använder jag dem svarta, + JÄTTE dålig bild jag tog på bootsen, osv!

badet

Hejsan! Tänkte blogga på engelskan fast jag hann inte för vi hade datasalen i typ 5 minuter. Dagen var bra, åkte till stan och mötte mamma efter åt, fick med mig en sak från new yorker. Visar er någon dag. Jag ligger iallafall i badet just nu & lyssnar på musik och tänkte sätta på ett avsnitt av solsidan. Har tänt ljus och sånt, jaja, vi hörs imorgon! Förlåt för att jag lägger upp samma bilder..

monki online shop!


keep going

Kom precis hem från badet, har bara ätit lite julgröt och druckit lite nyponsoppa. (a) Träffa matteläraren på badet osv.. hehe! Imorgon är det skola, ska bli rätt nice! hoho.. Efter skolan ska jag till mormor & morfar och plugga, även om jag typ är klar med alla läxor då.. Kvällen spenderas med datorn i knät om Malte som sover brevid mig. gulligt! aja ska kolla lite på monkis hemsida nu, vi hörs imorgon eller senare ikväll.

give me everything


centralbadet


grattis mallis!

GRATTIS!
Grattis till dig också Milton!

fantasi

Vaknade precis, har surfat runt lite på internet och inte gjort så mycket. Imorgon är det skola, skolfotografering tror jag det är också. Idag blir det iallafall att va med klara på badhuset, innan ska jag välja badkläder packa ner hårtork och massa sånt sen är det nog dax och åka iväg, vi hörs senare i eftermiddag/kväll. Om jag nu inte har förbloggat upp lite! ;)

bakrundsbild i kommentarsrutan

För att ändra färg eller lägga till en bakgrundsbild på 
kommentarsrutorna, gör så här:

1. Gå in i stilmallen.
2. Klistra in den här koden längst ner:

input{ 
background-color: bakgrundsfärg;
border: 1px(storlek på bordern) solid(mönster) färg;
font-family: typsnitt;
color: färg på texten;
font-weight: bold eller normal;
font-size: 10px(storlek på texten);
}

textarea{
background-color: bakgrundsfärg;
border: 1px(storlek på bordern) solid(mönster) färg;
font-family: typsnitt;
color: färg på texten;
font-weight: bold eller normal;
font-size: 10px(storlek på texten);
}

3. Lite olika mönster man kan ha på bordern
Solid, dashed, dotted och double

4. För att byta ut färg till en bakgrundsbild, gör så här
Byt ut den här koden: background-color: bakgrundsfärg;
Till den här: background-image: url(koden till din bild här);


Hoppas det var till någon hjälp!

inte copyright!

Jag har högerklicksskydd fast det finns ju alltid sätt att kopiera bilderna, men jag vill be er att inte göra det, jag kan se om ni har gjort det. Jag ska också från och med nu skriva vem som tagit fotot så att ingen annan säger att en själv har tagit fotot. Det är verkligen inte copyright på mina foton, så tänk på det!

högerklicksskydd

1. gå in på design & kodmallar.
2. leta upp <body>.
3. sätt in denna ( oncontextmenu="return false" ) efter body.
4. så här kan det se ut: <body oncontextmenu="return false">
5. spara.
6. klart!
Enkelt eller hur!

svar

snyggo om idol 2011:
kan du lägga upp flera olika outfits och skriva vart dem är ifrån? Kan du ta nya foton till bloggen på dina kläder + andra saker också som är nya eller bara foton du tagit? :)
SV: Klart jag kan. Jag skulle ju använda min kamera mycket idag så då lovar jag att fota mycket! Kommer upp i bloggen så fort som möjligt så håll utkik!

monkiworld

“Orwellian journey”

go little bad girl

Verkligen, bildbrist nu! Ska fota massa massa massa idag, på allt! Mest på kulturnatten och sånt då. Ska iallafall äta frukost nu sen kom jag på att jag måste ladda kameran! aja, vi hörs.

idol 2011

Kolla på senaste avsnittet av idol här nedanför!

jag 熱愛 dig


statistik

Ville bara säga att statistiken äger och fortsätt håll utkik!

SNUG RUG

299 kr hos prylia.se!
TIPS!

vem ska finnas där?


badhuset & kulturnatten

Hej! Skolan var okej, imorgon drar jag & familjen till stan och går på kulturnatten och äter på pappa grappa. Ska också fota foton till NT:tidningen! Lite så där roligt! :D På Söndag ska jag och klara till badhuset hehe klara och jag älskar att bada! :D. Vi hörs!

en äkta vän

Hejsan! Steg precis upp sängen, tänkte att jag kunde morgonblogga lite! Händer inget speciellt efter skolan. jaja, har inget att skriva så jag lägger upp dagens outfit! hörs.
TRÖJA//LAGER 157//JEANS//CUBUS//

Spotify premium har tagit slut ^^

67122_182188965129898_100000163877662_724001_1568460_n_133107978_large

stereo hearts

Två barn springer. Den ena för att skolan är slut. Den andra för att inte bli skjuten.
Två barn ler. Den ena för att matte provet gick bra. Den andra för att den klarade sig ifrån en bomb.
Två barn gråter. Den ena för att den inte fick en mobiltelefon. Den andra för att föräldrarna dör.
Två barn i världen. Den ena är 10, Den andra blev bara 9.
Kopiera det här om du bryr dig om alla barn som lider varje dag♥

dagens låt


dagens blogg

klicka på bilden

AKON NANANA

(En bild ifrån spanien)
Hemma från maxi, handla ett spansk lexikon, 10 pack popcorn & en godispåse. (A) Ska plugga fysik, se på robinson, äta lite mat & kanske spela monopol. Så alla vet, jag bantar.. jag är tjock!, men jag har verkligen inte aneroxia! Ska bara träna massa varje dag och äta lite mindre.. hehe, SMART att köpa godis & popcorn, ajja ibland kan man unna sig! jaja, puss hej!

MY MIND

Tumblr_lrs0pzrjeq1r1vglpo1_500_large

Bild 19: en person som är snygg.


flikar vid headern

1.Gå först in i din stilmall och lägg in den här koden längst ner:

.mattblacktabs{
width: 100%;
overflow: hidden;
border-bottom: 1px solid black; 
}

.mattblacktabs ul{
margin: 0;
padding: 0;
padding-left: 10px; 
font: bold 12px Verdana;
list-style-type: none;
}

.mattblacktabs li{
display: inline;
margin: 0;
}

.mattblacktabs li a{
float: left; 
display: block;
text-decoration: none;
margin: 0;
padding: 7px 8px; 
border-right: 1px solid white; 
color: white;
background: #414141; 
}

.mattblacktabs li a:visited{
color: white;
}

.mattblacktabs li a:hover, .mattblacktabs li.selected a{
background: black; 
}

2.Sedan går du in i kodmallar.

3.Lägg in den här koden: 

<div>
<ul>
<li><a href="
adressen till sidan"> hem.. </a></li>
<li><a href="
adressen till sidan"> om mig.. </a></li>
<li><a href="
adressen till sidan"> kontakta mig.. </a></li>
</ul>
</div>


..precis ovanför <div id="content">

4.Glöm nu inte att lägga in samma kod i alla kodmallar!
5.Du ändrar alla färger, storlekar osv.. i koden i stilmallen.
6.Sen är det klart!


Det är bara att fråga om ni inte förstår hur man ändrar färg och storlek osv..
Men prova gärna själv först! Det går ju att "förhandsgranska" i stilmallen, innan man sparar!


.

Tumblr_lrs28wwxdv1r1vglpo1_500_large

MIMMI


yo! Snackar med lite folk på facebook just nu, snart är det dags och ta tag i läxorna. Mor & Far ska på fotboll ikväll så det blir en kväll lite ensamt, kan vara skönt, fast jag har ju katterna. Mimmi (min katt) är skadad, märkte det imorse när vi skulle åka iväg till skolan, för då skulle jag klappa henne och då blev min hand HELT blodig, sen såg jag att hon blödde as mycket! Vi hann som tur var tvätta av henne lite grann innan vi bar oss iväg, men hon har säkert fortfarande ont. :( Det är iallafall ingen fara med henne, hon kommer som tur är inte dö! Ikväll kommer jag vara livrädd eftersom det är så mörkt på kvällarna, och jag är ju ensam hemma som sakt, så får se hur jag löser detta! Hör av mig senare, puss!

love

Tumblr_lrto7hembd1r0k7alo1_400_large

GODIS


Vill du ha godis, så åk till spanien! Men ett problem är att godiset är svindyrt, det här kostar 150 kr;kg.
Jag köpte lite av det här och det gick på ca 50 kr för 3 hg!

GODIS


Vill du ha godis, så åk till spanien! Men ett problem är att godiset är svindyrt, det här kostar 150 kr;kg.
Jag köpte lite av det här och det gick på ca 50 kr för 3 hg!

GODIS


Vill du ha godis, så åk till spanien! Men ett problem är att godiset är svindyrt, det här kostar 150 kr;kg.
Jag köpte lite av det här och det gick på ca 50 kr för 3 hg!

no women no cry


Ritade lite när vi hade lektion, hehe, hela bilden syns inte, det ska stå julia på gubben längst bort!

Bild 18: en bild på din fritid.

kameran.

love

Tumblr_lrnyxqj61q1qadhwdo1_500_large

du är så långt borta.

4252737980d75eac94aadea8241525e4_large
Du är så långt borta, men ändå inte. Du står nära och hela jag blir varm. 2 meter bort och jag fryser ihjäl. Jag behöver dig för att kunna leva. Så fungerar jag. Jag hoppas det finns en chans.

JAG GILLAR DIG SÅ JÄVLA MYCKET KILLEN

72773_1366259531483_1681511647_700875_790358_n_large_large

weheartit

Tumblr_lqy8pjavng1qh8mn1o1_500_large4712638520_49d4fd2069_z_large

ALLA BYTER SKOLAAAAAA

Tumblr_lr2yr76mh21r2fhyto1_500_large
Älskar verkligen klassen, alla är så jävla sköna ju! Vill verkligen inte att någon än alla dem som tänker och har bytt skola kommer byta, för vi är ju en suverän klass, eller hur! Jag älskar bilden!

/bustour


TJA BLOGGEN! <33333, hehe nerå, oseriös där, hehe, nae inge kul! Rubriken säger en del, fast jag gillar ju inte läxor för det, snarare hatar.
Ville bara tala om att, ingen blogging ikväll.
Jag måste plugga, plugga, plugga för jag ligger efter i en del saker.
Fysik, kemi, svenska, engelska är det jag ska plugga med ikväll. +det är alla våra läxor, hoppas jag!
Tråkigt men jag måste fram till nian vara extra duktig eftersom jag ska in på någon veterinärlinje eller fotolinje i gymnasiet. Skulle bara berätta det, nu vet ni hur jag tänker, +JAG ÄR EN NERD, hehehe!

ett halvår på bloggen!


(Första bilden jag ladda upp och första headern jag hade på denna blogg)
Nu, i September har det gått ett halvt år sedan jag började blogga på denna blogg. Vad det har gått fort, ett halvår till så har jag ett år! Jag har ibland även tagit bloggpauser men för tillfället har jag slutat med det för er som verkligen är intresserad av min blogg kanske inte tycker det är så roligt.

Bild 17: en ovanlig bild.


you and me, i love you


Är hos mormor och morfar och är inne på facebook och chattar med lite folk som bella E. Dagen idag var absolut okej, två roliga dagar har gått och mycket skratt kan man verkligen säga! Svenska lektionen var bäst HAHAHH! Kevin och toy ni är så sköna asså! Jaja, vid fem drar jag hemmåt och hemma står duschen redo och efter det ska jag använda en ansiktsmask! Vi hörs.


gillar killen

-

Saker ni inte visste om mig

(inge liv)

VEM

vem är i rummet med dig? ingen

vem fick du senast sms ifrån? klara

vem tänker du på nu? klara :D

vems hus var du i senast? mitt

vem önska du var hos dig nu? dedu ;D

vem är din favorit släkting? mormor :D

VAR

var är din telefon? brevid mig.

var handlar du mest? gina tricot, cubus , h&m, bikbok och massa andra.

var fick du tag på tröjan du har på din nu? weekday

var åkte du bil senast? skolan ;)))

VAD

vad åt du senast? skorpor you know

vad drack du senast? oboy!

vad är de för färg på dina byxor? svarta.

vad har du på fötterna? inget :D

vad är din favoritfärg? röd, lila, rosa, orange, vit, grön, turkos, blå och hehe, ja alla färger!

vilken film såg du senast? bröllopsduellen, tror jag.

vad hör du just nu? låten love you like a love song hehe.

HAR DU NÅGONSIN

sovit i nån annnans säng? ja :D

hånglat på en bio? nej ;D

tyckt att din kusin är het? nej

sovit naken? ja

målat om ditt rum? nepp

dansat framför en spegel? hahahah ja!

fått hicka? japp

dumpat någon? ja.

stulit pengar från en polare? NAE! :O

hoppat in i en bil med folk du just träffat? nepp

varit i slagsmål? nepp

smugit ut från ditt hus? beror på hur det menas :D

haft känslor för nån som inte kännt desamma? yes

älskar elle saknar du nån nu? förälskad & saknar.


TUMMEN UPP TUMMEN NER

Hösten & Skype.
Gillar båda, hösten för att det är blir mörkt på kvällarna och då kan man tända ljus! Gillar Skype för att det känns mycket bättre än MSN för det är lättare att hitta på Skype också!
Sommaren, vill inte ha någon mer sommar, vill ha höst nu, så tänker jag iallafall!
Olycklig musik, vem vill lyssna på sånt? Jo sånna som mår dåligt, men jag mår inte dåligt.

someone like you

Dunkar musik och fixar lite saker på datorn. Skolan var helt okej, ikväll får jag se om jag tar någon ansiktsmask, kanske, undrar om det idol idag också.. Jaja, imorgon är det skola & inget annat planerat än så länge. Behöver köpa en ny mascara eftersom en av mina 7 stycken har tagit slut, hehe.. Fast den som är slut är den bästa av dem jag har, dem andra är bara skit saker man fått av tidningar och prenumenastioner, hehe eller hur det nu stavas.

Nice i skolan idag, hehe, jag kanske hade lite hög musik i hörlurarna eftersom jag skrek över hela klassrummet typ om lite allt möjligt, hehehe.. Sen så var det ju lite nice när vi skrev på tavlan om en falsk/sant sak och vi bara kluddra och då kom matteläraren och ba, vad gör ni? går det bra? Jaja, ska sluta bara skriva en massa ointressanta saker! Vi hörs senare!

Bild 16: någon du aldrig kommer släppa taget om.


21 st Century girl

Har precis bakat saffranskorpor, dem vart sjukt goda faktiskt! Snart ska jag välja lite kläder inför veckan som kommer. Sen ska jag fortsätta att spela monopol med mor. Får se vad det är på teve idag också, det kanske är idol, jaja, jag vet inte riktigt får väll se, annars sätter jag på en film. Men nu ska jag iallafall dunka musik!

Bild 15: en person som du vill vara med.

Lurven, Malte, Mimmi, Busan & Plutten! <3

Det var någon som ville att

jag la ut foton sen jag var liten och min familj.

GRÖNA LUND 2010

fina miner jag gör!

saknaden är för stor


man ska följa sitt hjärta

Bara för det där som hände gillar jag dig mer. Vi hade alltid så kul och när jag tänker efter så saknar jag hur det var då. Jag önska jag kunde vrida tillbaka tiden och ordna mina misstag, även om jag vet varför du lämnade mig. Nu vet jag att det inte var mig det var fel på utan att du gillade en annan. Jag har verkligen varit konstig nu på sista tiden, men nu vet jag att det ska vara du och jag. Jag vill inte ha någon annan. Bara dig, dig och dig.
//bild tagen av: julia//kamera: dålig digitalkamera//

en bild från i julas


neeeeeeeeeeej

Jag råkade glömma kvar en massa gamla foton på datan som bara fanns där, ingen annan stans, men nu finns dem inte mer, för jag radera ju allt som jag inte valde och spara.. :/ SMART JAG ÄR DÅÅÅ! DET VAR MASSA FOTON FRÅN SPANINEN OCH MASSA!

windows 7

Yo! Har skaffat windows 7 nu, därför hann jag aldrig blogga igår.. Ska fixa massa idag också så det blir nog ingen bra update. Nu ska jag ladda ner skype och lite annat. vi hörs!

Bild 14: en bild som påminner dig om gamla tider.


det är bara du och jag


fejk sidecut


jag läser mellan dina rader


dagens låt

Sjung med ifall du känner för´t!

han är den som är cool


det bästa jag vet


finns det några likheter?

hela tjejgenerationen:
Jag, julia
Mor, charlotte
Mormor, carin
Mormors mor, berit

du bestämmer inte över mig iallafall


++++++++


saknaden är för stor

klaras marsvin.

allt blir bra om man kämpar


new in

1. kängor-299:--skopunkten.
2. C.J, mormor har gjort denna, alltså målat, det var min morfars mammas. Använder den som smyckesskrin.
3. 299:--stadium
4. Jacka-ginatricot-599:-
5. mössa-stadium-99:-
6. Uggs-skopunkten-199:-
7. öronmuffar-stadium-99:-

monopol

Det var så längesen man spelade monopol, men, idag kom jag på idén att spela, så jag och mor har halva matbordet fullt av prylar till spelet! hehe, måste bara säga att jag ligger riktigt risigt till kan jag lova! hon leder med ungefär 1000 euro, fast hehe, förstår att ni inte är så nyfikna på det. hör av mig lite senare!

det ska man kunna ta

tja! Sitter i mitt rum med myskläder, ska käka snart, vid sju kommer farfar och kollar på fotboll! aja vi hörs senare!

svar

mippe om Bild 11: en person du kan berätta allt för.:
du skriver ju bara om klara om det där, har du ingen annan kompis?
SV: jag tror du vet att jag har många fler kompisar men klara är min bästavän och man ska väll vara ärlig och man ska ju bara välja en person.

Bild 13: du och någon kompis.


new in


+adele+

Snygg bild på mig, hehe!
Igår var ju mor och jag på maxi och handla, kommer visa er lite varje dag.
Visa ju en jacka jag köpte i förra inlägget. Nästa inlägg kommer vid åtta och handla om ett par nya skor.
Nu ska jag lyssna lite mer på adele, fixa mig lite & sen käka frukost. Aja nu ska jag iallafall stänga av datorn. byebye!

new in

GINATRICOT//599:-//

allting förendras med tiden


tja! Väntar på att bli upphämtad av mor för att åka till ingelsta och handla jacka & skor, den här gången följde hon med! Chattar med Malvina & Klara på facebook och äter tuggummi. Har väldigt ont i magen, vet inte varför. seeya!

Bild 12: en bild på din vardag.


För att mina kläder & min kamera är en del av min vardag.

Bild 11: en person du kan berätta allt för.


nerd


Yo! Har slutat i tjejgruppen. Så därför, ingen tjejgrupp idag, istället sprang (gick) jag en runda med klara runt humpenrundan. Har precis pluggat och käkat, snart ska jag och mor till konsum och handla lite, tänkte köpa något mys till kvällen. Imorgon är det inget planerat, jag ska bara hem och plugga inför fysiken. Ikväll är det idol, innan ska jag duscha och massor. vi hörs!


Bild 10: någon du tycker är väldigt snäll.


spruta!?

Visste ni att alla tjejer som är födda efter 93 ska få en spruta för att inte få cancer. NEEEEEEEEEEJ, jag vill inte ta någon jäkla spruta. Vad tycker ni om det? det är ju bra att man inte får cancer då men jag hatar verkligen sprutor!


statistik


DET VAR NÅGON SOM UNDRADE OM MIN STATISTIK.
DET HAR BLIVIT MINDRE STATISTIK.


det är för bra för att vara sant


Yo! slänger in ett till inlägg nu! Sitter med facebook och chattar med lite folk som nils, agge & alex, hehe, vi är ju bara såååååå sköna.. hehe.. blir nog inget mer inlägg idag, fast kika ändå, det var därför jag blogga nu. Men håll utskik framåt åtta-tiden! byebye.

watch out


Yoo! Är hos mormor & morfar idag igen, för jag orkade inte gå hem! Har pluggat här och kommer plugga mer när jag kommer hem antar jag. Imorgon är det tjejgrupp klockan 18.00 där skulle vi sminka varandra eller något? hehe, jag vill inte bli sminkad! ;d Mår inte toppen direkt för jag har ont i halsen, fryser en del & har mensverk.. Får se om jag bloggar när jag kommer hem, det beror på när jag kommer hem idag.

Bild 9: någon i din släkt.


Bild 8: en person som du saknar.

det finns många!

mormor och morfar


Är hos mormor & morfar nu, hör antagligen av mig när jag kommer hem! hörs!

Bild 7: en bild som du aldrig lagt upp.


ett namn man inte minns


MARRY ME


/11 september

WORLD TRADE CENTER.

1147 stycken som inte har något liv

yoo! Såg precis på never say never med klara, nu lyssnar vi på justin bieber.. :D Klara älskar jaden smith//klara. vi hööööööörs!

Bild 6: en bild på dig och en vän du inte varit med på länge.


pizza & klara

Om någon halvtimma drar jag ner till centrum och möter Klara och går till en pizzeria! Kameran följer med i think! Har precis duschat, använt ansiktsmask & pluggat, har nu bara 2 av 4 läxor kvar att göra. Kalla mig nörd! vi hörs lite senare!

/tävling

ÄR MED I TÄVLINGEN OM DETTA SMYCKE!

/bättre

yo! Mår bättre idag, bara väldigt täpt.. Mor ska till apoteket och handla flourtabletter, allergitabletter för min kvalsterallergi, nässpray & halstabletter idag. Idag ska jag försöka mig på en jedward frisyr. Det stog hur man gjorde i frida tidningen och jag har inte gjort något alls i helgen och ska inte göra något idag heller (eftersom jag är sjuk), så hittar jag på något iallafall. Imorgon: skola & skolfoto! Därför ska jag använda en ansiktsmask & massor andra saker i ansiktet. Ska försöka hitta något i min (fulla) gaderob. Jag vet inte vad som finns längst ner där nere.. hehe! Nae nu ska jag checka facebook sen ska jag äta frukost! vi hörs.

godnatt ;*

ska sätta på en film nu sen somnar jag antagligen. vi hörs imorgon.

plugg vecka

SÖNDAG: TAGGA SKOLAN & VÄLJA KLÄDER INFÖR SKOLFOTO PÅ MÅNDAG & PLUGGA
MÅNDAG: PLUGGA & VILA, SKOLFOTO I SKOLAN
TISDAG: PLUGGA & VILA
ONSDAG: TJEJGRUPP & PLUGGA
TORSDAG: PLUGGA
FREDAG: VA MED NÅGON
LÖRDAG: VA MED NÅGON
SÖNDAG: PLUGGA & TAGGA SKOLAN
'
MYCKET PLUGG I VECKAN^^!

svar

Mimmi om tävling:
Jag är med ! Digistevi! :D
SV: Tävlingen är avslutad. :c

dagens blogg

natasha

coola naglar

Källa.

love me love me

YOO! Har kollat på never say never i två timmar nu, äger gör den! Såg att klockan redan var sju, ska fixa med lite grejer nu som att ringa klara. vi hörs!

never say never

Betyg: 1 2 3 4 5
två ord: love it!

hejdå tilda

Tilda slutar i våran klass och börjar på erla iställe.. inte direkt överlycklig nu. hörs!

/design

Fixar designen lite, mest med texterna. Har skaffat en header också, gjorde den på picknik. Hoppas ni gillar min nya design, om ni inte ser den kanske den inte laddat ordentligt, annars kan ni ju kolla lite senare!

update

yoo, fixar designen!

Bild 5: en gammal bild på dig själv.


Bild 4: en bild på syskonen

Bildbrist. Har tyvär ingen bild.

facebook


Har inget liv just nu!


photobooth


vinnare av tävlingen!

Vinnaren av tävlingen är..........
........
.......
KLARA!
grattis! :*

en fin kommentar :')

klara ♥ om till klara♥:
jag sitter här & gråter ju! 
utan dej vet jag inte vad jag skulle göra, du är så as underbaaaar. och jag menar't. det finns verklingen INGEN som du. jag saknar dej massa. hehe bara du och jag som förstår våra dööö roliga skämt :* du är den jag litar på, vi kan bara ringa sen kan vi snacka i timmar, som du vet utanför mitt hus i somras, då vi bara prata i tre timmar.
jag älskar dej mest

världensuberhimlasakfsbääästastevännen man kan ha, och den har jag, du ♥♥♥♥

till klara♥

Börja med att sätta på låten.
Det är tur att jag har dig. Är det något jag känner så ringer jag dig, det är samma med dig. För att jag litar på dig, du är den personen jag litar på mest, utav alla jag känner. Och det vet du. Jag drömmer om dig, i natt drömde jag om när du & jag köpte en blå elefant som husdjur. När jag är ledsen finns du där för mig, när du är ledsen finns jag där för dig. Äkta vänskap kallas det för.

Bråka gör alla, det är inte normalt annars, men vi löser det hur enkelt som helst eftersom vi förstår varandra, du förstår mig bäst utav alla. Vi är som gjorda för att vara vänner. 24/7 finns jag där för dig & du vet det. Jag saknar dig och vi har varit ifrån varandra i 4 dagar och jag har saknat dig alla dagar. Asså varför måste man vara sjuk hela tiden?
Med dig kan jag skämta med skämt som ingen annan förstår än du och jag, för vi kan vara elaka mot varandra, men vi vet att vi inte menar det & garvar åt det istället, jag vet att du inte skulle säga något elakt till mig som du menar och det skulle jag inte till dig heller. Allt jag säger som är snällt vet du stämmer & det du säger tror jag med på. För vi litar på varandra, vi tror på varandra att vi säger sanningen. Ingen riktig vän skulle ljuga för sin bästavän.
Jag skulle inte klara mig utan dig klara. Jag älskar dig ♥. Planera in 18 november♥.
Världens bästa!♥  ^^

dags att vi gör elektropop

(dålig webbkamra)
Sitter i sängen och har ingen matlust, sitter och lyssnar på elektropop & en hel del andra låtar. Mår sämre idag, jag har blivit förkyld nu, vääldigt förkyld! Inget hjälper heller.. Får se om det blir mer update idag. hörs.

the best girl in the world is mine best friend


the best boy i know


sjuk

Jag har fått maginfluensan.
Märkte det för någon timma sen för jag hade så förskräckligt ont i magen och ja..
Så det kommer inte bli jätte bra update nu i helgen och första dagarna i veckan.
Bloggar så fort jag får lust och inte känner mig hur dålig som helst!
Vi hörs då!

candyland


Drar mig mot stan med bussen sedan candyland! vi höres!

Bild 3: en bild på någon i din familj.

Mor.

blue

Untitled


favoritoutfit

MID NIGHT SNACK

Stop to hate

Hej! Vill bara säga att jag tänker skriva ett långt inlägg om Stop To Hate.

Vi Beliebers i olika grupper på Dayviews & Facebook har bestämt att skriva om Stop To Hate. Dvs alla som trycker ner oss Beliebers. Så sprid gärna texten nedan!

 

Att trycka ner folk som tycker om Justin Bieber? Hur rätt är det?

Dem som inte tycker om honom har väll ändå inte rätt att kalla honom gay? Ska vi då kalla deras största idoler för sånt? Jag tror inte att det skulle uppskattas av dem.

"Han sjunger som en tjej!". Gör han verkligen det? Nej, alltså... År 2009 kanske han inte hade kommit i målbrottet så därför hade han en ljus röst & det har alla killar i början! Säg nån som aldrig låtit så ljust som Justin gjorde!


Ingen, nej just det, ingen. Nu, år 2011 har Justin definitift en mörkare röst. Nej men då är det folk som säger att han inte kan sjunga för att han har kommit i målbrottet! Snälla haters, sluta klaga!

Folk är avundsjuka på Justin för han har lyckats, han lever i sin dröm! Tänk, han gör det han alltid drömt om!

Just bara för att alla haters inte har lyckats..

Folk får ju hata Justin hur mycket dem vill, det kan ingen bestämma, men tryck inte ner honom & oss beliebers för det. Snälla.

Texten får spridas på Facebook, era egna bloggar & Dayviews, men inte ändras.

Skriv gärna om Stop To Hate ni med.


electropop

Hemma nu, har snackat i tellen med klara en stund och nu snackar vi på facebook. Älskar vädret just nu, man blir glad av vädret! Glöm inte bort tävlingen! seeya.

Bild 2: en bild på dig själv


modekungen lookbook


svart och lila

I HEART NERDS XD


du var sjutton år i åby


magic

Nu har jag precis ätit mat och snart börjar Idol då ska jag se på det sen ska jag sova för jag är just nu världens tröttaste! Gosh! Vem tycker ni är bäst i idol än sålänge då?
Får se ifall jag hinner blogga imorgon, först skola, sen ska jag va med patrizia & sen mår jag ju inte toppen heller! Ni märker iallafall om jag bloggar. vi hörs.

new in


arm cuff

Tjenare! Har tidinställda inlägg nu, eller ganska många för att hinna blogga OCH vila. Vid 5 kommer föräldrarna hem med ett par hörlurar till mig som jag handla igår men dem var sönder så vi var tvungna att byta och så kommer dem med arm cuff från glitter också! :D hörs.

+my dilemma+

Tråkar framför datorn är inte sugen på någon fryst gryta som bara finns att äta.. Hoppas verkligen jag mår bättre imorgon. grattis patrizia! vi hörs folket.

bild 1: Någon person du umgås mycket med


bild

Bild 1: någon du umgås väldigt mycket med.
Bild 2: en bild på dig själv
Bild 3: en bild på någon i din familj.
Bild 4: en bild på syskonen
Bild 5: en gammal bild på dig själv.
Bild 6: en bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
Bild 7: en bild som du aldrig lagt upp.
Bild 8: en person som du saknar.
Bild 9: någon i din släkt.
Bild 10: någon du tycker är väldigt snäll.
Bild 11: en person du kan berätta allt för.
Bild 12: en bild på din vardag.
Bild 13: du och någon kompis.
Bild 14: en bild som påminner dig om gamla tider.
Bild 15: en person som du vill vara med.
Bild 16: någon du aldrig kommer släppa taget om.
Bild 17: en ovanlig bild.
Bild 18: en bild på din fritid.
Bild 19: en person som är snygg.
Bild 20: en bild på dina närmaste.
Bild 21: en person som alltid ställer upp för dig.
Bild 22: en bild på en tid du saknar.
Bild 23: en bild från i somras.
Bild 24: en bild som gör dig glad.
Bild 25: en person som alltid gör dig glad.
Bild 26: någon/några som du alltid har roligt med.
Bild 27: en bild som du alltid skrattar åt.

belieber


spongebob burger


tävling

Gissa låttexten!
Just gonna stand there and watch me burn
But that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
But that's alright because I love the --- --- ---.

enkelt kanske det är!

skriv bara jag är med & vad du vill vinna så är du med. Den som vinner får säga svaret när han/hon vinner!
Det du kan välja imellan att vinna är:
*länkning av blogg eller så länkar jag något annat du vill bli länkad på & marabou choklad 100g.
*eller marabou choklad 200g.
Du säger vilken chokladsort du vill ha när du kommenterar också.
Lycka till.

never say never

NEVER SAY NEVER

ever say ever

FOTOBYFORSEN.BLOGG.SE
Fixar bilder på polyvore.com!

det är okej att känna

Ungcancer.se

modekungen lookbook


smycken

RINGAR




GULDIGA&SVARTA SMYCKEN

TRYCK PÅ DEM SMÅ BILDERNA PÅ DET SMYCKET DU VILL KÖPA SÅ KOMMER DU TILL SIDAN DÄR DU KAN KÖPA DET.

svampbob mode

SVAMPBOB MODE



fyra stilar

^^
angry nerds XD
I <3 me more
:P

cubus


Modekungen

VILL HA!

i be there, i be there

tjollahoppsan! Sjukt förkyld tjej som sitter och bloggar, menar att jag är förkyld och hemma från skolan idag. Tråkigt att vara hemma, klara messa mig precis och fråga om jag ville vara elevrådspresentat eller vad det nu heter, fast nej, det vill jag inte! :D Kommer till skolan imorgon, det gör jag. Imorgon ska jag va med patrizia också. ska kolla lite modekungen nu, vi hörs.

svar på frågestunden!

Anonym om frågestund!:
Heter du Forssén i efternamn? Det gör jag också! :) vad gillar du mest, jätte surt eller jätte salt? :D
SV: Jag heter Forssén i efternamn ja! jätte salt för jag gillar inte surt så himla mycket.

FIA om frågestund!:
- favoritartist?
- favoritfärg?
- en bästavän?
- favoritlåt?
- favorit årstid?
- favorit blogg?
SV:
1. jag har många!
2. orange & röd.
3. Klara!
4. jag har många.
5. sommar & höst
6. fokis.se, inspirationbrides.blogg.se & vilmaafelicia.blogg.se.
Olle om frågestund!:
*vilken är din favoritmånad?
*har du en pojkvän?
*regn/sol?
*favorit låt?
*vilka bloggar läser du? :)
SV:
1. oktober, juli, mars & december!
2. nej jag har ingen pojkvän.
3. både och, gillar båda!
4. frågan besvarad.
5. nästan alla som finns i "länkar" i menyn.
Klara :D ♥ om frågestund!:
Hellow :D 
* Din favorit låt? 
* Skulle du helst spy 8 gånger på personen du gillar skor eller kasta 3 väckarklockor i din mammas huvud? 
* Tycker du mest om tacos eller kebaaaab? :)
* Om du va kändis, vem skulle du vilja va? :D

hehe love u ♥
SV:
1. frågan besvarad.
2. För svår fråga hehe! Om jag var tvungen så skulle jag välja det sista.
3. olika, om jag är riktigt hungrig vill jag ha kebab om jag bara är halvhungrig nöjer jag mig med tacos.
4. selena gomez kanske? :D
love you to klara! ♥

modekungen lookbook

Ringar från modekungen.se

har ingen blogglust.

rubriken säger allt. händer saker nu. därför ingen bloggning mer idag.

frågestund!

BOMBA BOMBA BOMBA MED FRÅGOR! Skriv vad som helst vad du nu kan hitta på, gillar jag glass? det är bara ett förslag skriv allt du tänker på! fråga fråga fråga & jag svarar på allt!

BOMBA MED FRÅGOR SOM ALDRIG FÖRR!

Svar på frågor

Anonym om dagens outfit♥:
jag såg dig idag, men jag hann inte springa ifatt och hälsa på dig, du är mitt fan! kan du blogga ännu oftare? :D
SV: Kan nog inte blogga oftare än så här! Men tack!
Olle om dagens outfit♥: Kan du ha frågestund igen?
SV: Det är pågång!
josse om dagens outfit♥: hur gör du alla dem där olika figurerna? alltså en gång gjorde du ju en med justin bieber och den senaste en där det står "u and me" på. :)
SV: Vissa tar jag från facebook eller från andra sidor på nätet, men jag gör endel själv som en senaste, fast den blev ju inte så bra då men det är svårt att förklara, testa lite som du vill bara!

modekungen lookbook

Älska kläderna!

dagens outfit♥

KEPA//CUBUS//149:-//TRÖJA//CUBUS//399:-//SVARTAJEANS//CUBUS//199:-//

fokiwa

1199:-//FOKIWA.NET//
1299:-//FOKIWA.NET//
Finns mobilskal för billigaste priset 599:- ska ta och köpa ett om ett tag!

the real deal

tjoo! Satte precis på teven för att jag ska kolla på "idol"! Idag har jag haft spa & varit hos farmor & farfar och ätit gott! Har svin ont i benet för när jag raka mig så hade jag lite bråttom så jag skar upp en bit skinn, det blöder & varar ungefär hela tiden! :D Jag är sååå smart.. Imorgon, skola! ae nu ska jag se på idol & tugga tuggummi! Vi höres.

love

99666666669966666999999966666999666699699999966666669999966666699999666999999996
9966666669966666996666996666996996669969966699666666996669966666996699666996666666
9966666699666669966666996669966996669969966669966666996666996666996669966996666666
69966666996666699999999996699666996699699666669966669966666996669966669966999996666
669966669966666996666666996699666699699699666669966666996666669969966669966996666666
666999999966666996666666996996666669999669999999666666996666666999966666996999999966
1. Markera allt.
2. Tryck på ctrl & F.
3. Skriv 9.
Gjord av julia!

never say never


nytt i rubriken

Kolla! Har lagt till en hel del nya outfits i "inspiration"s rubriken längre ner, som ni kan kolla på när som helst utan att jag behöver lägga upp dem!

dagens outfit♥

TISHA//NEWYORKER//169:-//SVARTAJEANS//CUBUS//199:-//

saker som man inte alltid tänker på

GAMLA FOTON!

ett minne att minnas


lighters

(Dålig webbkamra!)
Har precis ätit frukost och dunkat musik ett tag. Vid 1 så ska jag till farmor & farfar och käka! Efter det ska jag hem, duscha, raka benen & ha lite spa med ansiktsmasker & fotbad! Hör av mig!

modekungen lookbook


i'm into you baby

Hej! Ett tag sen jag bloggade! Men nu gör jag det, halv ett bär det sig åt för att handla lite med mormor & mamma. Igår handla jag jeans, stickad tröja & keeepa! Hör av mig när jag har lust och har tid. 
(suddig bild..)
Svarta jeans//Cubus//199:-//Stickad tröja//Cubus//399:-//New york Yenkees keps//Cubus//149:-//

piranha

Betyg: 1 2 3 4 5
Den är sååå äcklig, det man ser mest på filmen är blod!
Genre: Amerikans skräckfilm!

fotobyforsen på facebook!

░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
░▀█▀░░░▀█▀░▀█▀░▀█▀░░▀█▀▀▀▀█░
░░█░░░░░█░░░█░▄▀░░░░░█░░░░░░
░░█░░░░░█░░░█▀▄░░░░░░█▄▄▄░░░
░░█░░░░░█░░░█░░▀▄░░░░█░░░░░░
░▄█▄▄█░▄█▄░▄█▄░░▄█▄░▄█▄▄▄▄█░
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░

du äger ut mitt hjärta älskling

Chillar med musik & facebook, chattar med folk & annat! Har hört att det är skolfoto den 12-13 september, hoppas verkligen inte det! Skoldagen var absolut helt okej, inget annat kan sägas, hehe, alltså inget sämre! Sååå skönt med sovmorgon imorgon, fast bara till tio i nio då, men det är väll inget att tjuta över? :D Händer inget speciellt ikväll mer än facebook & teven, nöööööörd jag är! Kanske använder en ansiktsmask, som igår..
Det var ett tag sen jag skriv om hela min dag så nu gör jag det!:
Åkte till klara och gick med henne till skolan som vanligt.
Först var det idrott, sen no/so och massa andra ämnen, sen satt jag, tilda & klara på en bänk och snacka lite medans alla killar satt i soffan, ja vad hände då? :))) mohaha, säger senare! nerå det är inget farligt. Sen hade vi teknik där gjorde vi en skylt av hårdplast och så smälte vi med någon 300 grader varm sak?, min vart fail! Sen sluta vi dagen 14.20, sen va jag med Alice & Albin tills klockan halv fem då åkte albin till sin fotbollsträning och Alice och jag var kvar till halv sex! byebye!